Guláš z divočáka recept.
Ingredience na guláš z divočáka zahrnují 1 kg masa z divočáka, 2 velké cibule, 4 stroužky česneku, 2 lžíce sladké papriky, 1 lžičku mletého kmínu, sůl, pepř, 2 lžíce oleje, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíci hladké mouky, případně 2 dcl červeného vína a vodu nebo vývar.
Recept na přípravu guláše z divočáka začíná tím, že si nejprve na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájený česnek a krátce osmahneme. Poté přidáme na kostky nakrájené maso z divočáka a za stálého míchání ho opečeme dohněda. Jakmile je maso opečené, přisypeme sladkou papriku, kmín, sůl a pepř a vše důkladně promícháme. Následně přidáme rajčatový protlak a opět promícháme. Po chvíli přilijeme trochu vody nebo vývaru tak, aby bylo maso ponořené. Pokud máte rádi více omáčky, můžete přidat více vody nebo vývaru. Guláš pak necháme na mírném ohni pomalu dusit do měkka, což může trvat i 2-3 hodiny v závislosti na kvalitě masa. Během vaření guláš občas promícháme a podle potřeby přiléváme vodu nebo vývar. Pokud používáte víno, přidejte ho přibližně v polovině doby vaření. Když je maso téměř měkké, můžeme omáčku zahustit lžící mouky rozmíchané ve vodě. Guláš pak ještě chvíli povaříme, aby mouka ztratila syrovou chuť.
Tipy pro dokonalý guláš z divočáka:
- Před vařením nechte maso několik hodin marinovat v červeném víně s trochou octa, cibule, česneku a koření. Tím získá maso lepší chuť a bude měkčí.
- Guláš je vždy lepší druhý den, kdy se chutě pořádně prolnou, takže jej klidně připravte s předstihem.
- Podávejte s knedlíkem, bramborami nebo jednoduše s čerstvým chlebem.
- Pro intenzivnější chuť můžete přidat lžíci tmavého kakaa nebo kousky sušených švestek.