Guláš z červené řepy recept


Guláš z červené řepy recept.

Guláš z červené řepy je skvělý způsob, jak si vychutnat tuto zdraví prospěšnou zeleninu. Připravte si tento lahodný vegetariánský pokrm s následujícími ingrediencemi

Ingredience
červená řepa, oloupaná a nakrájená na kostky
cibule, nakrájená na kostičky
česnek, nadrcený
červená paprika, nakrájená na kostky
rajčatový protlak
zeleninový vývar
kumín
sladká paprika
sůl a černý pepř
olej
kysaná smetana pro podávání
čerstvá petrželka na ozdobu

Recept
Ve velkém hrnci nebo hluboké pánvi rozehřejte olej a na něm osmahněte cibuli do zlatova. Přidejte česnek a papriku a restujte dalších několik minut, dokud zelenina nezměkne. Poté přidejte rajčatový protlak a směs promíchejte. Nyní přidejte řepu a zasypte kuminem a sladkou paprikou, promíchejte a zalejte zeleninovým vývarem. Ochutnejte solí a pepřem. Pokličkou zakryjte a na mírném ohni vařte přibližně 30 minut, nebo dokud řepa není měkká.

Tipy
Podávejte s kysanou smetanou a petrželkou na vrchu pro lepší chuť a vizuální efekt.
Tento recept je skvělý také jako příloha k masu pro nevegetariány.
Guláš můžete podávat s chlebem nebo knedlíky, které dobře absorbují omáčku.
Pro intenzivnější chuť můžete přidat trochu chilli papričky.