Grilovaný mořský vlk s teplým bramborovým salátem recept.
Grilovaný mořský vlk s teplým bramborovým salátem je skvělá volba pro jarní nebo letní večeři. Zde je postup a několik tipů, jak připravit toto lahodné jídlo.
Ingredience
Pro mořského vlka
morský vlk asi 200 g na osobu
olivový olej
sůl
čerstvě mletý černý pepř
česnek dle chuti
citronová šťáva
Pro teplý bramborový salát
500 g malých brambor
1 malá červená cibule
několik snítek čerstvé petrželky
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce jablečného octa
sůl a pepř dle chuti
Recept
Začneme přípravou teplého bramborového salátu. Brambory důkladně umyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Po uvaření necháme chvíli vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V misce smícháme brambory s cibulí, petrželkou, olivovým olejem, jablečným octem a osolíme a opepříme dle chuti.
Morského vlka připravíme k grilování. Rybu očistíme, osolíme a opepříme. Rozmačkaný česnek smícháme s olivovým olejem a citronovou šťávou a touto směsí rybu potřeme. Necháme chvíli marinovat. Gril předehřejeme na střední teplotu a rybu na něm grilujeme z obou stran dozlatova, asi 5 minut z každé strany, v závislosti na tloušťce filetu.
Tipy
Pokud nemáte gril, rybu můžete připravit i na grilovací pánvi.
Pro intenzivnější chuť můžete do marinády přidat i trochu nasekaného čerstvého rozmarýnu nebo tymiánu.
Pokud chcete, aby byl bramborový salát ještě chutnější, přidejte do něj pár kapek kvalitního olivového oleje nebo trochu máslové emulze na závěr.
Toto jídlo je ideální servírovat s čerstvým bílým vínem a užívat si letní večery.