Grilovaný hermelín recept.
Ingredience:
- 4 sýry Hermelín
- Olivový olej
- Česnek - 2 stroužky
- Provensálské bylinky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Bageta nebo ciabatta na podávání
- Volitelně čerstvá zelenina jako rajčata, salát, paprika pro doplnění
Recept:
1. Hermelíny nechte odpočinout při pokojové teplotě asi 15 minut před grilováním. To zabezpečí, že se budou rovnoměrně grilovat.
2. Mezitím si připravte marinádu. V malé misce smíchejte olivový olej, drcený česnek, provensálské bylinky, sůl a čerstvě mletý černý pepř. Směs dobře promíchejte.
3. Hermelíny potřete z obou stran připravenou marinádou. Nechte krátce odpočinout, aby se chutě spojily, ideálně asi 10 minut.
4. Gril předehřejte na střední teplotu. Hermelíny položte na gril a grilujte z každé strany 3-4 minuty, nebo dokud nebudou na povrchu zlatavé a uvnitř měkčené.
5. Během grilování sýrů můžete na grilu opéct i bagetu nebo ciabattu, kterou jste předtím pokrájeli na plátky a lehce potřeli olivovým olejem.
6. Hotové hermelíny servírujte ihned, ideálně na talířích s čerstvou zeleninou a teplým chlebem.
Tipy:
- Pro extra chuť můžete do marinády přidat i trochu jemně nasekané čerstvé bazalky nebo rozmarýnu.
- Pokud máte raději pikantnější variantu, přidejte do marinády trošku chilli nebo papriček jalapeños.
- Hermelín můžete grilovat i v alobalu, pokud chcete, aby sýr zachoval více své šťávy, ale povrch nebude tak krásně křupavý.
- K grilovanému hermelínu výborně pasuje karamelizovaná cibulka nebo pečené hrušky pro sladký kontrast chutí.