Grilovací marináda recept.
Grilovací marináda je klíčem k tomu, jak dosáhnout dokonale dochuceného a šťavnatého masa. Zde je jednoduchý recept a několik tipů, jak připravit grilovací marinádu, která oživí vaše pokrmy.
Ingredience:
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce worcesterské omáčky
- 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
- 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
- 1 lžička čerstvého rozmarýnu nebo 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- Šťáva z 1 citronu nebo limetky
Recept:
1. Ve velké míse smíchejte olivový olej, sójovou omáčku, worcesterskou omáčku, nadrobno nasekaný česnek, med nebo javorový sirup, rozmarýn, mletý černý pepř a šťávu z citronu nebo limetky.
2. Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience nespojí.
3. Marinádu nalijte do plastového sáčku nebo misky s poklicí, do které umístíte maso. Ujistěte se, že maso je marinádou kompletně pokryté.
4. Nechte maso marinovat v lednici nejméně 1 hodinu, ideálně však přes noc pro intenzivnější chuť.
Tipy:
- Pokud máte, použijte čerstvé bylinky místo sušených pro lepší chuť.
- Pro vegetariánské nebo veganské varianty můžete místo masa marinovat tofu nebo zeleninu.
- Nezapomeňte maso před grilováním nechat odpočinout při pokojové teplotě asi 20 minut.
- Marinádu, ve které se maso marinuje, nevyužívejte znovu. Pokud chcete mít marinádu k podávání, připravte si trochu více a tuto část uschovejte odděleně.
- Při grilování maso často potírejte zbytkem marinády pro ještě lepší chuť a šťavnatost.
Tento recept a tipy vám pomohou připravit skvělou grilovací marinádu, která dodá vašemu grilovanému masu nezapomenutelnou chuť.