Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou recept


Gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou recept.

Recept na gnocchi se slaninou, špenátem a sýrovou omáčkou je jednoduchý, avšak nesmírně chutný způsob, jak připravit toto italské jídlo s nádechem domácí pohody. Níže najdete seznam ingrediencí, postup přípravy a několik užitečných tipů.

Ingredience:
- 500 g gnocchi (koupených nebo doma připravených)
- 200 g slaniny, nakrájené na kostičky
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 středně velká cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 200 ml smetany na vaření
- 100 g tvrdého sýra (např. parmezán nebo pecorino), nastrouhaného
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Olej nebo máslo na smažení

Recept:
1. Na středně velké pánvi rozehřejte trochu oleje nebo másla. Přidejte kostičky slaniny a smažte je, dokud nejsou křupavé. Poté je vyjměte a odložte na stranu.
2. Ve stejné pánvi přidejte cibuli a smažte ji dozlatova. Následně přidejte česnek a smažte další 1-2 minuty.
3. Mezitím si v jiném hrnci připravte gnocchi podle návodu na obalu. Obvykle se vaří ve vroucí vodě po dobu 2-3 minut, dokud nevyplavou na povrch. Po uvaření je sceďte.
4. Do páně s cibulí a česnekem přidejte špenát a promíchejte, dokud nezvadne.
5. Vraťte slaninu do pánve, přidejte uvařené gnocchi a směs dobře promíchejte.
6. Přilijte smetanu, přidejte nastrouhaný sýr a za stálého míchání vařte, dokud se omáčka nezačne zahušťovat. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
7. Podávejte okamžitě, posypané dalším sýrem, pokud je to vaše přání.

Tipy:
- Pro lehčí verzi můžete použít místo smetany na vaření light smetanu nebo dokonce mléko, ale pamatujte, že omáčka nebude tak krémová.
- Přidáním sušených rajčat nebo hříbků přidáte další vrstvu chuti.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do omáčky trochu chilli vloček.
- Tento recept je skvělý způsob, jak využít zbytky gnocchi nebo jiných těstovin, které máte po ruce.