Fofr bublanina recept


Fofr bublanina recept.

Fofr bublanina je rychlý a jednoduchý ovocný koláč, který si můžete připravit s různými druhy ovoce podle sezóny nebo chuti. Zde je postup, jak na to.

Ingredience
Mouka pšeničná hladká 250 g
Cukr krupice 150 g
Mléko 100 ml
Olej rostlinný 100 ml
Vejce 3 ks
Prášek do pečiva 1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Ovoce dle výběru například borůvky, višně, meruňky nebo jablka

Recept
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia
2. Ve velké míse vyšlehejte vejce s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny
3. Pomalu přilévejte mléko a olej a pokračujte ve šlehání
4. Postupně přisypávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto
5. Těsto rozetřete do vymazané a moukou vysypané formy
6. Na těsto rovnoměrně rozložte ovoce
7. Pečte v předehřáté troubě asi 25 až 30 minut, dokud koláč nezhnědne a tester nevyjde čistý

Tipy
1. Pro ještě lepší chuť můžete do těsta přidat kůru z jednoho citronu nebo pomeranče
2. Ovoce můžete před použitím obalit v troše mouky, aby se v bublanině neslehalo na dno
3. Pokud používáte méně sladké ovoce, můžete podle chuti přidat trochu více cukru

Tento recept je skvělý způsob, jak rychle připravit něco sladkého k čaji nebo jako dezert pro návštěvy.