Flank steak s hráškem a fazolkami recept


Flank steak s hráškem a fazolkami recept.

Flank Steak s hráškem a fazolkami je vynikající jídlo, které kombinuje jemné a šťavnaté hovězí maso s čerstvou chutí zeleniny. Jedná se o jednoduchý recept, který může zvládnout každý.

Ingredience:

- 500 g flank steak (hovězí steak z pupku)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 150 g zelených fazolek, očištěných
- 150 g hrášku (může být i mražený)
- 1 malá červená cibule, tenké plátky
- 1 lžíce balsamikového octa
- 1 lžíce sójové omáčky
- Čerstvá petržel nebo koriandr na ozdobu

Recept:

1. Flank steak nechte odpočinout při pokojové teplotě asi 20 minut. Poté maso osolte a opepřete z obou stran.
2. Na velké pánvi zahřejte 1 lžíci olivového oleje na středně vysoké teplotě. Přidejte steak na pánev a nechte ho opékat 4-5 minut z každé strany pro středně propečené. Doba pečení se může lišit v závislosti na tloušťce steaku. Po upečení nechte maso odpočinout na prkénku.
3. Mezitím přidejte do pánve zbývající olivový olej a česnek. Smažte asi 30 sekund, dokud česnek nezačne vonět. Přidejte fazolky a hrášek, smažte, dokud zelenina nezměkne, ale stále si zachovává svou svěžest, asi 5-6 minut.
4. Přidejte cibuli, balsamikový ocet a sójovou omáčku. Promíchejte a vařte další 2 minuty.
5. Steak nakrájejte na tenké plátky proti vláknům. Zeleninu podávejte společně se steakem a ozdobte čerstvou petrželí nebo koriandrem.

Tipy:
- Nechte maso odpočinout před i po pečení. To zaručí, že bude šťavnaté a chutné.
- Nakrájení steaku proti vláknům zajišťuje, že maso bude měkčí a snadněji se kousne.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, můžete do zeleniny přidat trochu čerstvého chilli nebo kapku chilli omáčky.
- Tento recept je flexibilní, co se týče zeleniny. Můžete použít jakoukoli sezónní zeleninu, kterou máte k dispozici.