Fishcake recept


Fishcake recept.

Ingredience pro rybí placičky:
500 g filetů z bílé ryby jako je treska nebo platýz
300 g vařených brambor
1 malá cibule nakrájená nadrobno
1 stroužek česneku utřený
2 lžíce nasekaného čerstvého petrželového listu
Šťáva z půlky citronu
1 vejce
100 g strouhanky
Sůl a pepř podle chuti
Olej na smažení

Recept na přípravu rybích placiček:
Rybu uvařte v páře nebo ji lehce povařte ve vodě, dokud není hotová. Nechte ji vychladnout a pak ji rozdrobte na malé kousky. Brambory uvařte, oloupejte a rozmačkejte na kaši. V míse smíchejte rozdrobenou rybu, rozmačkané brambory, cibuli, česnek, petržel, citronovou šťávu a vejce. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Z této směsi tvarujte placičky, které obalte ve strouhance. V pánvi rozehřejte olej a placičky z obou stran smažte dozlatova.

Tipy pro dokonalé rybí placičky:
1. Přidejte do směsi trochu nakrájených kaparů nebo nasekaných oliv pro pikantnější chuť.
2. Místo smažení můžete placičky také upéct v troubě na 200 °C asi 15–20 minut, dokud nejsou zlatavé.
3. Podávejte s tatarkou nebo čerstvým jogurtovým dipem s bylinkami.
4. Aby placičky držely tvar a nerozpadaly se, ujistěte se, že ryba i brambory jsou dobře odceděné a suché před smícháním.