Filety s koprovým přelivem recept


Filety s koprovým přelivem recept.

**Ingredience**

Pro filety:
- 4 rybí filety (např. losos nebo pstruh)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžíce olivového oleje

Pro koprový přeliv:
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 svazek kopru, jemně nasekaný
- 1 malá cibule, jemně nakrájená
- 2 lžíce citronové šťávy
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

**Recept**

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Rybí filety osolte, opepřete a položte na pekáč vyložený pečicím papírem. Pokapejte je olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě asi 15-20 minut, dokud nebudou ryby pevné a křehké.

2. Mezitím si připravte koprový přeliv. Na středním ohni zahřejte malý hrnec, přidejte smetanu ke šlehání a nechte ji mírně zahřát. Přidejte nasekaný kopr, cibuli a citronovou šťávu. Osolte a opepřete podle chuti. Nechte přeliv zvolna vařit, dokud se nezačne zahušťovat, občas promíchejte.

3. Jakmile jsou rybí filety hotové, vyjměte je z trouby. Na talíři ryby přelijte teplým koprovým přelivem.

**Tipy**

- Pro extra chutný koprový přeliv můžete přidat do směsi lžičku hořčice, která dodá přelivu pikantní nádech.
- Pokud dáváte přednost hustějšímu přelivu, můžete do směsi přidat trochu rozpuštěného másla smíchaného s moukou, aby se přeliv zahustil.
- Aby byla ryba šťavnatější, můžete ji před pečením marinovat v olivovém oleji s česnekem a bylinkami podle vaší chuti.
- Pokud máte rádi výraznější koprovo-citronovou chuť, nebojte se přidat více kopru a citronové šťávy.