Filety s česnekovými výhonky recept


Filety s česnekovými výhonky recept.

Ingredience:
- 4 filety (např. z tresky nebo lososa)
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 g česnekových výhonků
- 2 stroužky česneku
- Sůl a pepř podle chuti
- Šťáva z jednoho citronu
- Čerstvé bylinky pro ozdobu (např. petržel nebo kopr)

Recept:
1. Předehřejte troubu na 200 °C. Filety osolte, opepřete a pokapejte polovinou citronové šťávy.
2. Na pánev nalijte olivový olej a přidejte nadrobno nakrájené stroužky česneku. Restujte, dokud česnek nezezlátne.
3. Přidejte česnekové výhonky a restujte dalších 5-7 minut, dokud nezměknou. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
4. Filety položte do pekáčku a rozprostřete na ně směs česnekových výhonků. Vložte do předehřáté trouby.
5. Pečte 10-15 minut, podle tloušťky filetů. Ryba by měla být po upečení šťavnatá a snadno se dělit na vlákna.
6. Po upečení filety vyjměte z trouby a před podáváním pokapejte zbytkem citronové šťávy.

Tipy:
- Česnekové výhonky můžete před přidáním na pánev lehce blanšírovat, aby byly měkčí.
- Pokud máte rádi intenzivnější chuť, přidejte do směsi česnekových výhonků trochu chilli.
- Tento recept lze přizpůsobit i pro grilování. Filety a česnekové výhonky můžete připravit na grilovacím plechu.
- Pokud dáváte přednost bezlepkové variaci, zkontrolujte, že použité ingredience neobsahují skrytý lepek.
- Jako přílohu podávejte vařené nové brambory nebo lehký salát.