Filé s bramborovými placičkami recept


Filé s bramborovými placičkami recept
Pro přípravu filé s bramborovými placičkami potřebujete následující ingredience

kuřecí nebo rybí filé asi 200 gramů na osobu
brambory 500 gramů
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
vejce 1 ks
hladká mouka asi 2 lžíce
sůl
pepř
olej pro smažení

Postup přípravy je následující

Začněte přípravou bramborových placiček. Brambory důkladně omyjte, oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Nastrouhané brambory dejte do misky, přidejte na jemno nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek, vejce, mouku a osolte a opepřete. Vše důkladně promíchejte.

Na pánvi rozehřejte olej a lžící kladte směs na pánvičku, formujte placky a z obou stran je smažte dozlatova. Hotové placky odkládejte na papírové ubrousky, aby se vsákl přebytečný tuk.

Mezitím si připravte filé. Maso osolte, opepřete a na troše oleje ho z obou stran krátce opečte, aby zůstalo šťavnaté.

Podávejte filé spolu s teplými bramborovými placičkami.

Tipy pro dokonalé bramborové placičky
Pro křupavější povrch placiček můžete přidat do těsta lžíci strouhanky.
Pokud chcete, aby byly placičky jemnější, přidejte do těsta trochu nastrouhaného sýra.
U rybího filé výborně chutná přidání trochy citronové šťávy při podávání.
Aby bylo kuřecí filé extra šťavnaté, nechte ho před smažením asi 15 minut marinovat v olivovém oleji s bylinkami.