Fazolky s vepřovou panenkou recept


Fazolky s vepřovou panenkou recept.

Ingredience:
- vepřová panenka (cca 500 g)
- zelené fazolky (400 g)
- sůl, pepř
- olivový olej
- česnek (2 stroužky)
- cibule (1 ks)
- smetana na vaření (200 ml)
- čerstvý tymián
- máslo (2 lžíce)

Recept:
1. Připravíme si vepřovou panenku tak, že ji očistíme, osolíme a opepříme z obou stran.
2. Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a opečeme panenku dozlatova z každé strany. Pak ji vyjmeme a odložíme stranou.
3. Na stejné pánvi přidáme trochu másla a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme rozdrcený česnek a krátce osmahneme.
4. Do pánve přidáme očištěné a na polovinu rozkrojené fazolky. Restujeme několik minut, dokud nezměknou. Poté přilijeme smetanu a přivedeme k varu.
5. Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky a přidáme zpět k fazolkám na pánvi. Zahřejeme, ochutíme solí a pepřem podle potřeby a přidáme čerstvý tymián.
6. Necháme na mírném ohni dusit vše dohromady ještě asi 5 minut, aby se chutě spojily.

Tipy:
- Pro intenzivnější chuť můžete vepřovou panenku před pečením marinovat v olivovém oleji s česnekem a bylinkami.
- Fazolky zůstanou křupavé, pokud je nebudete příliš dlouho vařit. Pokud máte rádi měkčí, ponechte je na pánvi déle.
- K tomuto jídlu výborně pasuje jako příloha vařené brambory nebo lehký salát.
- Nezapomeňte, že kvalita surovin je klíčová. Vyberte si čerstvé fazolky a kvalitní kus vepřové panenky pro nejlepší výsledek.