Fazolková polévka na kyselo recept


Fazolková polévka na kyselo recept.

Fazolková polévka na kyselo je lahodná a sytá polévka, která vás zahřeje v chladných dnech. Zde je postup, jak ji připravit.

Ingredience:
- 500 g zelených fazolek
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 150 ml kysané smetany
- 1 lžíce mouky
- 1 lžička cukru
- 2 lžíce octa
- Sůl a pepř dle chuti
- 1,5 litru vody nebo zeleninového vývaru

Recept:
1. Nejprve si očistěte a nakrájejte zelené fazolky na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
2. V hrnci rozehřejte olej a na něm zpěňte nakrájenou cibuli, dokud nezezlátne. Přidejte česnek a krátce osmahněte.
3. Posypete mletou paprikou a rychle zamíchejte, aby paprika nespálila. Přidejte nakrájené fazolky a promíchejte.
4. Zalijte vodou nebo vývarem a vařte, dokud fazolky nezměknou, což by mělo trvat přibližně 20 minut.
5. V menší misce smíchejte kysanou smetanu s moukou, cukrem a octem. Tuto směs pak pomalu a za stálého míchání přilijte do polévky.
6. Polévku vařte ještě několik minut, dokud nezhoustne. Ochutnejte a případně dochutíte solí a pepřem.
7. Podávejte teplou, ideálně s čerstvým chlebem.

Tipy:
- Pro extra chuť můžete do polévky přidat kousek uzeného masa nebo klobásy.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, přidejte do polévky trochu chilli papričky.
- Polévku můžete ozdobit nasekanou petrželkou nebo pažitkou pro svěží vzhled a chuť.