Falešné španělské ptáčky recept


Falešné španělské ptáčky recept.

Ingredience:
- 500 g mletého masa (hovězí nebo směs hovězího a vepřového)
- 2 vejce
- 1 starší rohlík nebo houska
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g slaniny
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- majoránka
- paprika (sladká)
- 500 ml vývaru (hovězího nebo zeleninového)
- 2 lžíce hladké mouky

Recept:
1. Rohlík nebo housku namočte v mléce nebo ve vodě a nechte chvíli odstát.
2. Cibuli a česnek oloupejte a nadrobno nakrájejte. Slaninu také nakrájejte na malé kostičky.
3. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm polovinu nakrájené cibule dozlatova. Přidejte česnek a krátce osmažte.
4. Mleté maso smíchejte ve velké míse s osmaženou cibulí a česnekem, vymačkaným rohlíkem, vejci, solí, pepřem, majoránkou a paprikou. Dobře promíchejte.
5. Z masa vytvarujte podlouhlé rolky, které obalte ve směsi mouky.
6. Na stejné pánvi, kde jste smažili cibuli, osmažte zbylou cibuli a přidejte slaninu. Jakmile slanina pustí tuk, přidejte připravené masové rolky a ze všech stran je krátce opečte.
7. Přilijte vývar tak, aby byly rolky skoro ponořené. Zakryjte pokličkou a dusíte na mírném ohni cca 45 minut, dokud nejsou rolky měkké.
8. Hotové ptáčky vyjměte a omáčku, ve které se vařily, můžete zahustit lžící mouky rozmíchané v troše vody. Povařte, dokud omáčka nezhoustne.

Tipy:
- Můžete přidat do masa trochu nastrouhaného sýra pro pikantnější chuť.
- Pokud máte rádi zeleninu, přidejte do omáčky mrkev nebo celer nakrájený na malé kousky, dusíte společně s masem.
- Jako přílohu podávejte bramborovou kaši, rýži nebo těstoviny.