Extra tvarohová bábovka recept.
Ingredience:
- 500 g tvarohu
- 250 g másla
- 200 g cukru krupice
- 4 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 350 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 ml mléka
- kůra z 1 citronu
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 °C. Máslo s cukrem vyšlehejte do pěny. Postupně přidávejte jedno vejce po druhém a dobře promíchejte.
2. Přidejte tvaroh, vanilkový cukr a citronovou kůru a vše důkladně promíchejte.
3. V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva. Tuto směs postupně přidávejte do tvarohové směsi společně s mlékem a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
4. Vymažte formu na bábovku tukem a vysypte moukou. Těsto nalijte do formy.
5. Pečte v předehřáté troubě přibližně 60 minut, nebo dokud bábovka nezíská zlatavou barvu a špejle vložená do středu vyjde čistá.
6. Nechte bábovku chvíli vychladnout ve formě, poté ji opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tipy:
- Pro extra vláčnost bábovky můžete část mouky nahradit jemně mletými mandlemi.
- Aby byla bábovka ještě šťavnatější, můžete do těsta přidat lžíci rumu.
- Pokud máte rádi ovoce, můžete do těsta vmíchat kousky čerstvého ovoce, například jahody nebo borůvky. Ovoce dodá bábovce příjemnou svěžest.
- Po upečení a vychladnutí můžete bábovku pocukrovat moučkovým cukrem nebo přelít čokoládovou polevou pro extra sladký zážitek.
- Nezapomeňte, že každá trouba peče trochu jinak, takže sledujte bábovku během pečení a přizpůsobte čas pečení podle potřeby.