Extra čokoládové muffiny recept


Extra čokoládové muffiny recept.

Ingredience pro přípravu extra čokoládových muffinů zahrnují mouku, cukr, kypřicí prášek do pečiva, sodu bikarbonu, sůl, kakaový prášek, hořkou čokoládu, mléko, olej a vejce. Pro ještě bohatší čokoládovou chuť můžete přidat čokoládové kousky nebo kapky.

Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia a připravte si formu na muffiny, kterou vyložte papírovými košíčky. V jedné misce smíchejte všechny suché ingredience mouku, cukr, kypřicí prášek, sodu, sůl a kakaový prášek. V druhé misce smíchejte všechny mokré ingredience mléko, olej a vejce. Tyto dvě směsi následně spojte a přidejte nasekanou čokoládu nebo čokoládové kousky.

Těsto důkladně promíchejte, ale snažte se ho nepřemíchat, aby muffiny zůstaly nadýchané. Těsto rozdělte do připravených košíčků, naplňte jen asi do tří čtvrtin, protože při pečení muffiny nabobtnají. Pečte v předehřáté troubě asi 20 minut nebo dokud není testovací špejle po zapíchnutí čistá.

Tip pro extra čokoládové muffiny pro ještě intenzivnější chuť a vlhkost, přidejte do těsta lžíci kvalitního kávového extraktu nebo rozpustné kávy rozpuštěné ve troše horké vody. Káva zvýrazní čokoládovou chuť. Po upečení nechte muffiny chvilku vychladnout ve formě, poté je vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce. Můžete je také dozdobit čokoládovou polevou nebo posypat práškovým cukrem pro atraktivnější vzhled.