Excellentní mini pizzy recept.
- Ingredience
Mouka: 250 g
Voda: 150 ml
Čerstvé droždí: 15 g
Sůl: 1/2 lžičky
Olivový olej: 2 lžíce
Pasírovaná rajčata: 200 g
Sýr mozzarella: 200 g
Salám nebo šunka: 100 g
Čerstvá bazalka
Oregano
Černý pepř
- Recept
1. V míse smíchejte vodu a rozdrobené droždí. Nechte stát 5 minut.
2. Do této směsi přidejte mouku, sůl a olivový olej a vypracujte hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, přidejte trochu mouky.
3. Těsto přikryjte a nechte na teplém místě kynout asi 1 hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.
4. Vypracované těsto rozdělte na malé kousky a z každého vyválejte kruh o průměru přibližně 10 cm.
5. Předehřejte troubu na 220°C.
6. Na každou minipizzu naneste lžíci pasírovaných rajčat, posypte oreganem a černým pepřem.
7. Přidejte tenké plátky salámu nebo šunky a pokryjte nastrouhanou mozzarellou.
8. Pečte v předehřáté troubě 10-12 minut nebo dokud nejsou okraje zlatavě hnědé.
9. Před podáváním ozdobte čerstvou bazalkou.
- Tipy
- Pro extra křupavé mini pizzy, můžete těsto před přidáním rajčat a sýra na pár minut předpéct.
- Experimentujte s toppingy podle vlastní chuti, dobře funguje například olivový olej s česnekem, zelenina, různé druhy sýrů nebo dokonce ananas pro variantu "Hawai".
- Pokud máte čas a chuť, vyzkoušejte přidat do těsta trochu sušeného oregana nebo jiných bylinek pro ještě aromatictější chuť.