Dýňové cupcakes recept.
Ingredience:
Na cupcakes:
- 200 g dýňového pyré
- 200 g hladké mouky
- 150 g cukru
- 100 ml rostlinného oleje
- 2 velká vejce
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1/2 lžičky sody bikarbony
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- Špetka soli
Na krém:
- 200 g másla
- 400 g moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžíce mléka
Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů a připravte formu na muffiny s papírovými košíčky.
2. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sodu bikarbonu, skořici, muškátový oříšek a sůl.
3. V jiné míse dobře promíchejte dýňové pyré, cukr, olej a vejce do hladka.
4. Suchou směs postupně přidávejte do mokré směsi a míchejte, dokud nebudou ingredience spojeny.
5. Těsto rozdělte do připravených košíčků, naplňte je zhruba do dvou třetin.
6. Pečte 20-25 minut nebo dokud špejle vložená do středu cupcakes nevyjde čistá.
7. Nechejte cupcakes chladnout na mřížce.
Krém:
1. V míse vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým extraktem do hladka.
2. Přidejte mléko a šlehejte, dokud není krém lehký a nadýchaný.
3. Krém naneste na vychladlé cupcakes pomocí cukrářského sáčku a zdobte podle vaší fantazie.
Tipy:
- Pro intenzivnější chuť dýně můžete do těsta přidat trochu dýňového koření.
- Pokud nemáte dýňové pyré, můžete ho snadno připravit pečením dýně v troubě a následným rozmixováním do hladka.
- Pro krémovější texturu krému můžete místo mléka použít smetanu.
- Pro zkrášlení cupcakes můžete použít čerstvé ovoce, čokoládové hoblinky nebo ořechy.