Dýňová polévka s kukuřicí recept


Dýňová polévka s kukuřicí recept.

Dýňová polévka s kukuřicí je výživné a chutné jídlo, které je ideální pro chladné podzimní a zimní večery. Tato polévka kombinuje sladkost dýně a kukuřice s bohatými chutěmi a je relativně snadná na přípravu.

Ingredience:

- 1 malá dýně (například Hokkaido), očištěná a nakrájená na kousky
- 1 cibule, nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 hrnek mražené nebo čerstvé kukuřice
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a černý pepř podle chuti
- Směs bylinek podle chuti (např. tymián, majoránka)
- Kokosové mléko nebo smetana pro dekoraci (nepovinné)

Recept:

1. V hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a restujte dozlatova.
2. Přidejte česnek a zázvor, restujte další 1-2 minuty.
3. Přidejte nakrájenou dýni, kukuřici, zeleninový vývar a přivedete k varu.
4. Po dosažení varu snižte teplotu, přikryjte a nechte pomalu vařit asi 20-25 minut, nebo dokud dýně není měkká.
5. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, dokud nebude hladká. Pokud je polévka příliš hustá, můžete přidat trochu vody nebo dalšího vývaru.
6. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí, pepřem a bylinkami.
7. Polévku podávejte horkou, ozdobte lžící kokosového mléka nebo smetany a posypte bylinkami.

Tipy:

- Pokud máte rádi pikantní jídla, přidejte do polévky trochu čerstvého chili nebo chili vloček.
- Pro křupavou texturu přidejte na poslední chvíli do hotové polévky pražená dýňová semínka.
- Tato polévka se skvěle hodí jako předkrm nebo lehká večeře. Podávejte s čerstvým pečivem pro dokonalý gastronomický zážitek.