Dýňová polévka ala bramboračka recept.
Ingredience pro dýňovou polévku ala bramboračka zahrnují dýni, brambory, cibuli, česnek, zeleninový vývar, smetanu, máslo, sůl, pepř a několik listů čerstvého tymiánu. Můžete přidat i kořeněnou papriku pro mírně pikantní chuť.
Recept začínáme tím, že si připravíme dýni. Doporučuji použít hokkaido dýni, kterou nemusíte loupat. Dýni omyjte, rozkrojte na půl, vyjměte semena a nakrájejte na menší kousky. Brambory oloupejte a nakrájejte také na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte trochu másla a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Restujte, dokud cibule nezezlátne. Pak přidejte nakrájenou dýni a brambory a vše krátce orestujte. Následně zalijte zeleninovým vývarem, tak aby byla zelenina ponořena. Přidejte tymián a koření podle chuti.
Vařte na mírném ohni, dokud nejsou brambory a dýně měkké, což by mělo trvat asi 20 až 30 minut. Jakmile je zelenina měkká, polévku rozmixujte ponorným mixérem do hladka. Vraťte polévku na sporák a přiveďte k varu. Přidejte smetanu a dobře promíchejte. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Tipy pro lepší dýňovou polévku ala bramboračka:
1. Pokud máte rádi křupavou texturu, můžete do polévky přidat opečené dýňové semínka.
2. Pro zvýraznění chuti můžete na začátku přidat trochu sladké papriky.
3. Polévku můžete podávat s čerstvým chlebem nebo topinkou.
Dýňová polévka ala bramboračka je ideální jídlo na podzimní večery a jistě zahřeje každého, kdo si ji vychutná.