Dýňová bábovka dvoubarevná je vynikající dezert, který vypadá krásně a chutná úžasně. Zde je recept, jak ji připravit a pár tipů pro nejlepší výsledek.
Ingredience
300 g hladké mouky
250 g cukru
250 g másla
4 vejce
1 balíček prášku do pečiva
1 lžička skořice
200 g vařené a rozmačkané dýně
2 lžíce kakaa
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
Recept
Nejprve si předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte moukou.
V míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Postupně přidávejte vejce a vanilkový extrakt a šlehejte, dokud nebude směs hladká.
V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, skořici a špetku soli. Tuto suchou směs postupně zašlehávejte do máslíčkové směsi.
Rozdělte těsto na dvě části. Do jedné části přimíchejte rozmačkanou dýni a do druhé kakao.
Do formy na bábovku střídavě vrstvěte světlé a tmavé těsto, aby vznikl zajímavý vzor.
Pečte v předehřáté troubě asi 45 minut. Bábovku ověřte špejlí, jestli je upečená.
Nechte bábovku chvíli vychladnout v formě, poté ji vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.
Tips
Pro intenzivnější chuť dýně můžete použít dýni pečenou v troubě místo vařené.
Přidání trochy pomerančové kůry do světlé části těsta může přidat zajímavou chuťovou nuanci.
Pokud chcete zvýraznit čokoládovou část, můžete do tmavého těsta přidat trochu instantní kávy rozpuštěné ve vodě.
Po upečení a vychladnutí bábovku můžete pocukrovat nebo polít čokoládovou polevou pro ještě lákavější vzhled a chuť.