Dýně na divoko recept


Dýně na divoko recept.

- Dýně na divoko

**Ingredience**:
- 1 střední dýně (cca 1,5 kg)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 200 g divoké rýže, uvařené podle návodu na obalu
- 100 g čerstvých brusinek
- 50 g vlašských ořechů, hrubě nasekaných
- 2 lžičky čerstvého tymiánu, nasekaného
- 1 lžička mleté skořice
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř

**Recept**:

1. Předehřejte troubu na 200 stupňů Celsia.
2. Dýni rozpulte, odstraňte semínka a vlákna. Každou půlku nakrájejte na 2-3 cm široké plátky.
3. Plátky dýně vložte na pečicí papír pokrytý plech, potřete olejem a osolte. Pečte v předehřáté troubě asi 25-30 minut, dokud dýně není měkká.
4. Mezitím si na pánvi na středním ohni rozehřejte zbytek olivového oleje a osmahněte cibuli do zlata. Přidejte česnek a vařte další 2 minuty.
5. V misce smíchejte uvařenou divokou rýži, směs cibule a česneku, brusinky, vlašské ořechy, tymián a skořici. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
6. Plněnou směsí naplňte upečené plátky dýně a vraťte do trouby. Pečte dalších 10-15 minut, dokud směs nezačne bublat.

**Tipy**:
- Pro ještě bohatší chuť můžete do směsi přidat i trochu strouhaného parmazánu nebo kozího sýra.
- Pokud nemáte čerstvé brusinky, můžete použít sušené. Jen je namočte do teplé vody na 20 minut, aby změkly.
- Tento recept je skvělý způsob, jak využít sezónní ingredience a přidat na váš podzimní stůl trochu pestrých barev a chutí.