Dvoubarevný kefírový koláč recept


Dvoubarevný kefírový koláč recept.

Pro dvoubarevný kefírový koláč budete potřebovat následující ingredience

Mouka pšeničná hladká 400 g
Cukr krystal 200 g
Kefír 400 ml
Rostlinný olej 100 ml
Kakao 3 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Vanilkový cukr 1 balíček
Sůl špetka

Nejprve si připravte velkou mísu, do které prosejete mouku smíchanou s práškem do pečiva. Přidejte cukr, vanilkový cukr a špetku soli. V jiné misce smíchejte kefír s rostlinným olejem a poté tuto směs postupně přilévejte do suchých ingrediencí, zatímco mícháte, aby se vytvořilo hladké těsto.

Rozdělte těsto na dvě části. Do jedné z částí přidejte kakao a dobře promíchejte, aby bylo těsto rovnoměrně obarvené.

Připravte si formu na pečení, kterou vymažte olejem a vysypte moukou. Nejprve nalijte světlou směs a na ni opatrně přidejte tmavou směs s kakaem. Pomocí vidličky můžete lehce zamíchat těsta dohromady, abyste vytvořili mramorový efekt.

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 35 až 40 minut. Nezapomeňte, že každá trouba peče trochu jinak, takže doporučuji dělat zkoušku špejlí, aby jste zjistili, zda je koláč upečený.

Po upečení nechte koláč vychladnout v formě, poté jej můžete vyklopit na mřížku a nechat úplně vychladnout.

Tipy pro dokonalý dvoubarevný kefírový koláč
Ujistěte se, že všechny ingredience jsou pokojové teploty, aby se těsto lépe zpracovávalo.
Míchání těst by mělo být provedeno jemně, abyste do těsta nezanesli příliš mnoho vzduchu, což by mohlo způsobit, že koláč po upečení opadne.
Pokud máte rádi bohatší čokoládovou chuť, můžete do tmavé směsi přidat trochu čokoládových kousků.