Dvoubarevné jazýčky recept


Dvoubarevné jazýčky jsou oblíbenou pečivovou pochoutkou, která se hodí k čaji nebo kávě. Tyto jazýčky mají atraktivní vzhled díky kombinaci světlého a tmavého těsta.
Ingredience:

250 g másla
140 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
1 vejce
350 g hladké mouky
20 g kakaa

Recept:

Měkké máslo utřete s cukrem moučka a vanilkovým cukrem do pěny.
Přidejte vejce a důkladně promíchejte.
Postupně přidávejte mouku a zpracujte hladké těsto.
Rozdělte těsto na dvě části. Do jedné části zamíchejte kakao.
Obě těsta zabalte do potravinové fólie a nechte odpočinout v lednici asi hodinu.
Chlazené těsto rozválejte na plát, světlé vedle tmavého, a přejděte válečkem, aby se obě těsta spojila.
Těsto nakrájejte na proužky široké asi 1 cm.
Proužky stočte do spirály tak, aby byly obě barvy viditelné.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 10-12 minut, než jazýčky lehce zhnědnou.

Tipy:

Před pečením můžete jazýčky potřít rozšlehaným vejcem pro lesklejší povrch.
Těsto je možné před pečením posypat krystalkovým cukrem nebo skořicovým cukrem pro sladší chuť.
Ujistěte se, že těsto je dobře vychlazené, aby bylo snazší s ním pracovat a aby si jazýčky udržely svůj tvar během pečení.
Pro intenzivnější čokoládovou chuť můžete do tmavého těsta přidat trochu instantní kávy nebo čokoládových kapek.