Dvanáctihodinová kachna recept.
Ingredience pro dvanáctihodinovou kachnu jsou následující: kachna celá, sůl, pepř, majoránka, česnek, jablka, cibule a voda.
Recept začíná přípravou kachny. Kachnu důkladně omyjeme a osušíme. Vnitřek i vnějšek kachny potřeme solí, pepřem a majoránkou. Do břišní dutiny vložíme oloupané a na čtvrtky nakrájené jablka a cibuli spolu s několika stroužky česneku.
Předehřejeme troubu na 120 stupňů Celsia. Kachnu vložíme do pekáče prsní stranou dolů a podlijeme trochou vody. Pečeme přikryté alobalem po dobu 12 hodin. Během pečení kachnu občas podlijeme výpekem a otočíme.
Po uplynutí 12 hodin zvýšíme teplotu na 200 stupňů Celsia, odstraníme alobal a kachnu pečeme ještě asi 30 minut, aby kůže získala zlatavou barvu a byla křupavá.
Tipy pro dokonalou dvanáctihodinovou kachnu:
1. Důležitá je pomalá a dlouhá příprava, která zajistí, že maso bude měkké a šťavnaté.
2. Při přípravě kachny nezapomeňte na dostatečné ochucení, protože to je klíč k dokonalé chuti.
3. Podávat můžete s bramborovými knedlíky a červeným zelím pro tradiční český zážitek z jídla.
4. Zbývající výpek může posloužit jako základ pro omáčku, kterou můžete připravit přidáním trochy mouky, vody a koření do výpeku a povařením do zhoustnutí.