Dušené rybí filé v hořčičné omáčce recept.
Ingredience:
- 4 rybí filé (např. losos nebo tilapie)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce celozrnné hořčice
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 200 ml smetany na vaření
- 100 ml vývaru (rybího nebo zeleninového)
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Recept:
1. Rybí filé osolte a opepřete z obou stran. Na středně velké pánvi si rozehřejte olivový olej a filé na něm z obou stran krátce opečte, aby se zapekla kůrčička. Poté rybu vyjměte a odložte stranou.
2. Ve stejné pánvi přidejte trochu oleje, pokud je potřeba, a osmahněte nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte česnek a smažte další 1 minutu.
3. K cibuli a česneku přidejte obě hořčice a dobře promíchejte. Zalijte smetanou a vývarem, promíchejte a nechte omáčku na mírném ohni zhoustnout.
4. Do omáčky vrátíte rybí filé a nechte dusit na mírném ohni cca 5-8 minut, podle tloušťky filé. Ryba by měla být uvnitř šťavnatá a plně propečená.
Tipy:
- Před podáváním rybu posypte nasekanou petrželkou, která dodá jídlu svěží vůni.
- Toto jídlo je vynikající s vařenými brambory nebo s čerstvým pečivem, které můžete pomočit do omáčky.
- Pokud máte rádi více pikantní chutě, do omáčky můžete přidat i lžičku horčice Dijon s medem nebo jiné pikantní přísady podle vašeho výběru.
- Aby byla omáčka krémovější a bohatší, můžete použít místo smetany na vaření smetanu ke šlehání.