Dušené kapustové brambory recept.
Ingredience:
- 500 g brambor
- 300 g bílé kapusty
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 150 ml vývaru (zeleninového nebo kuřecího)
- Sůl, pepř dle chuti
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- 1 bobkový list
- Petrželka na ozdobu
Recept:
1. Brambory oloupej a nakrájej na menší kousky. Kapustu nakrájej na tenké proužky.
2. Na pánvi nebo v hrnci rozehřej olej a na něm osmahnout nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
3. Přidej na jemno nakrájený česnek, krátce osmaž.
4. Následně přidej kapustu, kmín, papriku a bobkový list. Vše promíchej a restuj několik minut, dokud kapusta nezměkne.
5. Přidej nakrájené brambory, zalej vývarem, osol a opepři. Promíchej a přikryj pokličkou.
6. Duš na středním ohni asi 20 minut, dokud nejsou brambory měkké. Pokud je směs příliš suchá, přidej trochu vývaru.
7. Před podáváním odstraň bobkový list a posyp čerstvou petrželkou.
Tipy:
- Místo bílé kapusty lze použít i červenou kapustu pro zajímavější barvu jídla.
- Pro pikantnější variantu přidej do směsi trochu chilli papričky nebo kapku tabasca.
- Toto jídlo je skvělé i jako příloha k masu, zejména k pečenému kuřeti.
- Pokud preferujete vegetariánskou variantu, použijte zeleninový vývar.
- Jídlo chutná ještě lépe druhý den, kdy se chutě propojí.