Dušená česneková kýta recept


Dušená česneková kýta recept.

Ingredience:
600 g vepřové kýty
4 stroužky česneku
1 cibule
2 lžíce oleje
sůl
pepř
1 lžička majoránky
1/2 lžičky mleté papriky
200 ml vody nebo vývaru

Recept:
Vepřovou kýtu omyjte, osušte a pokrájejte na menší kousky. Osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno nebo ho utřete. Na pánvi rozehřejte olej a maso na něm zprudka opečte ze všech stran dozlatova. Přidejte cibuli a česnek, osmahněte dozlatova. Posypete majoránkou a paprikou, promíchejte a zalijte vodou nebo vývarem. Dusíte pod pokličkou na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.

Tipy:
1. Podávejte s bramborovou kaší nebo knedlíkem.
2. K dochucení můžete přidat trochu worcesterové omáčky nebo tmavého piva, které dodá jídlu zajímavý nádech.
3. Místo vody můžete použít masový vývar pro bohatší chuť.
4. Jako přílohu vyzkoušejte pečené brambory nebo čerstvý chléb.