DUO řezy recept


DUO řezy recept.

DUO řezy jsou oblíbeným dezertem, který kombinuje dva rozdílné vrstvy - obvykle světlou a tmavou - což dodává každému kousku atraktivní vzhled a bohatou chuť. Připravit je není nijak složitě, ale výsledek stojí za to.

**Ingredience:**

Pro světlou vrstvu:

- 4 vejce
- 120 g cukru krupice
- 120 ml oleje
- 140 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr

Pro tmavou vrstvu:

- 4 vejce
- 120 g cukru krupice
- 120 ml oleje
- 105 g hladké mouky
- 35 g kakaa
- 1 prášek do pečiva

Krém:

- 250 g másla
- 250 g moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce rumu

**Recept:**

1. Začněte s přípravou světlé vrstvy. Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem vyšlehejte do pěny, poté pomalu přilijte olej a nakonec vmíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte při 180 °C asi 20 minut. Po upečení nechte zchladnout.

2. Připravte tmavou vrstvu stejným způsobem, jako světlou, ale přidejte do těsta kakao. Tmavé těsto také pečte na plechu vyloženém pečicím papírem při 180 °C asi 20 minut a po upečení nechte zchladnout.

3. Pro krém vyšlehejte máslo s moučkovým cukrem, vanilkovými cukry a rumem do hladké konzistence.

4. Na světlou vrstvu nanesete polovinu krému, přiklopte tmavou vrstvou a na ni rozetřete zbytek krému. DUO řezy nechte v chladničce dobře ztuhnout, nejlépe přes noc.

**Tipy:**

- Pro ještě lahodnější chuť můžete do krému přidat trochu nastrouhané čokolády nebo několik čerstvých malin.
- Pokud chcete, aby byly DUO řezy ještě vláčnější, můžete před nanesením krému obě vrstvy pokapat ovocným sirupem nebo rumem.
- Pro elegantnější podávání můžete ozdobit vrchní vrstvu čokoládovou polevou nebo cukrářskými dekoracemi.