Dublin Coodle recept


Dublin Coodle recept.

Dublin Coodle je tradiční irské jídlo, které se skládá predevším z klobás, slaniny, brambor a cibule Toto jednoduché a sycení pokrm je oblíbené pro svou jednoduchost a výživnost

Ingredience:
- 4 velké brambory
- 2 cibule
- 250 gramů slaniny
- 4 klobásy
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce másla
- Sůl a pepř podle chuti
- Petželka na ozdobení
- 1 litr kuřecího vývaru

Recept:
1. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na hrubé plátky
2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka
3. Slaninu nakrájejte na malé kousky
4. Na velké pánvi rozehřejte olej a máslo Přidejte slaninu a na středním plameni smažte, dokud není křupavá
5. Přidejte klobásy a smažte z každé strany, dokud nejsou zlatohnědé
6. Klobásy vyjměte, nakrájejte na kousky a dejte stranou
7. Na zbývající tuk přidejte cibuli a restujte, dokud nezměkne
8. V hrnci rozložte vrstvy brambor, cibule, slaniny a klobásy
9. Každou vrstvu osolte a opepřete
10. Zalijte kuřecím vývarem, tak aby byly ingredience ponořené
11. Zakryjte a vařte na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud brambory nejsou měkké

Tipy:
- Pokud máte rádi bohatší chuť, můžete do pokrmu přidat čerstvý tymián nebo rozmarýn
- Můžete použít i jiné druhy klobás, například pikantní chorizo pro pikantnější verzi
- Coodle je skvělé servírovat s čerstvým chlebem nebo s kopečkem máslového zelí
- Pokud chcete, aby byl pokrm hustější, přidejte na začátku vaření jednu lžíci hladké mouky
- Konečný pokrm ozdobte nasekanou petrželkou pro čerstvý vzhled a chuť