Drůbeží plátky ve smetaně recept


Drůbeží plátky ve smetaně recept.

Ingredience:

- 500 g drůbežích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 ml smetany na vaření
- 100 ml kuřecího vývaru
- Olej nebo máslo na smažení
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá petržel na ozdobu

Recept:

1. Drůbeží prsa si nejprve omyjeme, osušíme a pokud jsou příliš velká, rozkrojíme je na tenčí plátky.
2. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje nebo másla a na něm zprudka opečeme plátky drůbeže z obou stran dozlatova. Ochutíme solí a pepřem. Opečené plátky pak vyjmeme a odložíme stranou.
3. Na zbývajícím tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli do sklovita, přidáme prolisovaný česnek a krátce osmahneme.
4. K cibuli a česneku přilijeme smetanu a kuřecí vývar, promícháme a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a necháme jemně bublat, dokud omáčka nezačne houstnout.
5. Do omáčky vrátíme opečené drůbeží plátky, promícháme, tak aby byly všechny kousky obaleny omáčkou, a na mírném ohni dusíme dalších 5-10 minut, dokud maso není úplně měkké.
6. Nakonec případně dochutíme solí a pepřem, posypeme čerstvou petrželí a ihned podáváme.

Tipy:

- Pokud chcete, aby byla omáčka hustší, můžete do ní vmíchat jednu lžičku rozpuštěného kukuřičného škrobu rozpuštěného ve vodě.
- K tomuto jídlu skvěle pasuje rýže, pečené brambory nebo těstoviny.
- Pro aromatickou variantu můžete do omáčky přidat trochu citronové kůry nebo lžíci dijonské hořčice.
- Pokud máte rádi houby, můžete do omáčky přidat i pár nakrájených čerstvých hub, které společně s cibulí osmahněte.