Drůbeží na paprice recept


Drůbeží na paprice recept.

Ingredience:

- 500 g kuřecího masa (nejlépe prsíčka nebo stehna)
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky mleté papriky (sladké nebo pálivé dle chuti)
- 1 rajčate
- 1 paprika (červená nebo zelená)
- 200 ml kuřecího vývaru
- 150 ml smetany na vaření
- Sůl a pepř dle chuti
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce hladké mouky (volitelně, pro zahuštění)

Recept:

1. Kuřecí maso nakrájejte na menší kousky. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rajčate a papriku omyjte a pokrájejte na kostičky.
2. Na pánvi rozehřejte olej a na něm začněte restovat cibuli, dokud nezezlátne. Poté přidejte česnek a krátce osmahněte.
3. K osmažené cibuli přidejte kuřecí maso. Opečte ho ze všech stran dozlatova.
4. Maso posypte mletou paprikou, promíchejte a chvíli restujte. Dbejte na to, aby paprika nepřipálila.
5. Přidejte nakrájené rajčate a papriku. Všechno společně promíchejte.
6. Zalijte kuřecí vývarem a přiveďte k varu. Po dosažení varu snižte teplotu a nechte pod pokličkou dusit asi 20 minut, dokud maso není měkké.
7. V misce smíchejte smetanu s moukou (pokud zahušťujete) a rozšlehejte dohladka. Tuto směs poté vmíchejte do pokrmu a nechte ještě chvíli vařit, dokud omáčka nezhoustne.
8. Nakonec dochuťte solí, pepřem a majoránkou.

Tipy:

- Pro intenzivnější chuť můžete před přidáním kuřecího vývaru do pokrmu přidat trochu bílého vína a nechat ho odpařit.
- Pokud preferujete hustější omáčku, použijte více mouky nebo směs zahuštěte lžící kukuřičného škrobu rozpuštěného ve vodě.
- Drůbeží na paprice podávejte s hladkou rýží, tarhoňou nebo kynutými knedlíky, které skvěle doplňují tento tradiční pokrm.
- Pro zvýraznění chuti můžete do omáčky přidat lžíci rajčatového protlaku nebo lžičku cukru, která vyváží kyselost rajčat.