Drůbeží koktejl recept.
Ingredience:
- 300 g vařeného drůbežího masa
- 200 g majonézy
- 100 g tuhého jogurtu
- 100 g celeru
- 100 g jablka
- 50 g vlašských ořechů
- sůl a pepř dle chuti
- šťáva z půlky citronu
Recept:
1. Vařené drůbeží maso nakrájejte na malé kousky nebo jej nahrubo natrhejte.
2. Celer a jablko očistěte a nakrájejte na malé kostičky.
3. Vlašské ořechy nasekejte na hrubší kousky.
4. Ve větší míse smíchejte majonézu a jogurt.
5. Do mísy s majonézovou směsí přidejte připravené drůbeží maso, celer, jablko a vlašské ořechy.
6. Vše důkladně promíchejte.
7. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí, pepřem a šťávou z citronu.
8. Hotový koktejl nechte v chladničce alespoň hodinu odpočinout, aby se chutě dobře spojily.
Tipy:
- Drůbeží maso můžete nahradit kuřecím prsou nebo krůtím masem.
- Pro lehkou variaci můžete část majonézy nahradit bílým jogurtem.
- Pokud máte rádi pikantnější chutě, přidejte do koktejlu trochu chilli papričky nebo kapku tabasca.
- Koktejl podávejte chlazený na listech zeleného salátu nebo jako náplň do křupavých kornoutků pro originální servírování.