Drožďové knedlíčky do polévky recept


Drožďové knedlíčky do polévky recept.

Drožďové knedlíčky do polévky jsou klasickým doplňkem, který dodá vaší polévce na chuťi i sytosti. Příprava je jednoduchá a nezabere mnoho času.

Ingredience:
- 100 ml mléka
- 20 g čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- 200 g hladké mouky
- 1 vejce
- špetka soli

Recept:
1. V mírně vlažném mléce rozpusťte droždí společně s cukrem a nechte asi 10 minut na teplém místě, dokud směs nezačne pracovat a nevytváří bublinky.
2. Do větší mísy prosejte mouku a přidejte špetku soli. Do středu mouky udělejte důlek, do kterého vlijete připravenou drožďovou směs a přidáte vejce.
3. Vše důkladně promíchejte, až vznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepivé, můžete přidat trochu mouky, ale pozor, aby knedlíčky nebyly příliš tvrdé.
4. Těsto nechte na teplém místě asi 30 minut kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
5. Po vykynutí z těsta malou lžící odebírejte kousky a formujte z nich malé knedlíčky. Pokud se vám těsto lepí na ruce, můžete si je mírně navlhčit vodou.
6. Knedlíčky opatrně vkládejte do vroucí polévky a vařte asi 5-10 minut, dokud nevyplavou na povrch a nejsou uvařené.

Tipy:
- Pro aromatické knedlíčky můžete do těsta přidat bylinky dle vaší chuti, například petrželku nebo pažitku.
- Pokud chcete, aby byly knedlíčky extra nadýchané, můžete do těsta přidat trochu kypřícího prášku.
- Drožďové knedlíčky jsou nejlepší čerstvé, ale pokud vám nějaké zbydou, můžete je uchovat v lednici a před podáváním je jen krátce povařit v polévce.

Tento jednoduchý recept na drožďové knedlíčky do polévky přináší tradiční a útulnou chuť do vašeho jídelníčku. Užijte si jejich přípravu a hlavně chutné pochutnání.