Drožďová pomazánka se slaninou recept


Drožďová pomazánka se slaninou recept.

Ingredience pro drožďovou pomazánku se slaninou:

- 200 g čerstvého droždí
- 1 cibule
- 100 g uzené slaniny
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- 200 ml mléka
- 2 lžíce jemně nasekané petrželky

Recept:

1. Slaninu nakrájejte na malé kostičky a na pánvi na oleji ji osmažte dozlatova. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmahněte do změknutí.
2. Přidejte prolisovaný česnek a krátce osmažte.
3. Do směsi přisypte sladkou papriku, sůl a pepř. Promíchejte.
4. Droždí rozdrobte do větší mísy, přidejte mouku a směs ze slaniny s cibulí. Dobře promíchejte.
5. Postupně přilévejte mléko a míchejte, dokud nedosáhnete hladké konzistence. Pokud je pomazánka příliš hustá, přidejte trochu více mléka.
6. Nakonec vmíchejte nasekanou petrželku.
7. Pomazánku nechte v chladu odpočinout alespoň 30 minut, aby se chutě spojily.

Tipy:

- Pokud máte rádi pikantnější chutě, můžete přidat trochu chilli papričky nebo několik kapek tabaska.
- Pomazánka je vynikající servírovaná na čerstvém chlebu nebo toastu. Skvěle se hodí i jako dip k zelenině.
- Pro vegetariánskou verzi můžete slaninu vynechat a přidat více zeleniny, například sušená rajčata nebo olivy.
- Drožďovou pomazánku můžete uchovávat v lednici v uzavřené nádobě až 3 dny.