Drobenkové muffiny s tvarohem recept


Drobenkové muffiny s tvarohem recept.

Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 2 vejce
- 100 ml oleje
- 200 ml mléka
- 250 g tvarohu (měkkého)
- 100 g moučkového cukru (na drobenku)
- 50 g másla (na drobenku)
- 100 g hladké mouky (na drobenku)

Recept:
1. Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny, kterou vymažete olejem nebo vložíte papírové košíčky.
2. Ve velké míse smíchejte hladkou mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
3. V jiné míse rozšlehejte vejce s olejem a mlékem.
4. Směs s vejci přilijte do suché směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
5. Tvaroh promíchejte s moučkovým cukrem.
6. Do připravených košíčků na muffiny nalijte trochu těsta, na to dejte lžíci tvarohové směsi a znovu přikryjte těstem.
7. Pro drobenku: V míse promíchejte moučkový cukr, máslo a mouku, dokud směs nezačne vypadat jako hrubá drobenka.
8. Drobenku nasypejte na vrch každého muffinu.
9. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20–25 minut, dokud nejsou muffiny zlatavé a test na špejli vyjde čistý.
10. Necháte chvíli vychladnout v formě, poté vyjměte a nechte úplně vychladnout na mřížce.

Tipy:
- Pro extra lahodné muffiny můžete do tvarohové směsi přidat citronovou kůru nebo lžíci rumu.
- Chcete-li mít muffiny vláčnější, můžete do těsta přidat lžíci zakysané smetany.
- Drobenku můžete obohatit o nasekané ořechy nebo skořici pro pikantní chuť.
- Muffiny jsou nejlepší čerstvé, ale dobře se i zamrazují. Po rozmrazení je můžete na chvíli dát do trouby, aby byly jako čerstvé.