Draculova játra recept


Draculova játra recept
Draculova játra jsou skvělou volbou pro tematickou večeři, zvláště pokud se blíží Halloween. Samozřejmě, nebudeme používat skutečná játra, ale připravíme je z kuřecích jater, která jsou snadno dostupná a skvěle chutnají.

Ingredience:
- 500 g kuřecích jater
- 2 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté papriky
- 1/4 lžičky chilli prášku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1/2 sklenice červeného vína
- několik kapek Worcestrové omáčky
- čerstvá petrželka na ozdobu

Recept:
Začneme tím, že si důkladně očistíme kuřecí játra. Odstraníme veškeré žilky a přebytečný tuk. Játra nakrájíme na menší kousky. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nakrájíme. Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme cibuli s česnekem. Osmažíme dozlatova. Poté přidáme játra a smažíme, dokud nejsou z všech stran opečená. Následně přisypeme mletou papriku a chilli, osmažíme krátce, abychom uvolnili aroma koření.

Poté přidáme rajčatový protlak a promícháme. Játra podlijeme červeným vínem a přidáme Worcestrovou omáčku. Osolíme, opepříme a vaříme na mírném ohni, dokud játra nejsou měkká a omáčka se trochu nezredukuje. Těsně před dokončením vaření přidáme nasekanou petrželku.

Tipy:
- Podávejte s hranolky nebo vařenými bramborami.
- Jako doplněk se hodí čerstvý chléb nebo bageta, která skvěle poslouží k namáčení do omáčky.
- Můžete přidat i trochu smetany pro jemnější chuť omáčky.

Draculova játra jsou výborná nejen na Halloween, ale můžete je připravit kdykoliv na speciální rodinnou večeři.