Dort Raffaelo recept


Dort Raffaelo recept.

Ingredience pro Dort Raffaelo:
Máslo 200g, moučkový cukr 200g, vejce 4 ks, mouka 200g, prášek do pečiva 1,5 čajové lžičky, mléko 100 ml, vanilkový extrakt 2 čajové lžičky. Pro krém: Mascarpone 500g, smetana ke šlehání 200 ml, moučkový cukr 100g, vanilkový extrakt 1 čajová lžička, kokosová moučka 100g. Plus kokosová moučka na obalení a celé mandle pro vložení do krému.

Recept:
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů C. Máslo a cukr ušlehejte do pěny. Postupně přidávejte vejce, dobře promícháte po každém přidání.
2. Přimíchejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový extrakt a mléko. Hmotu důkladně promíchejte.
3. Rozdělte těsto do dvou stejně velkých formách a pečte přibližně 25 minut. Po upečení nechte korpusy vychladnout.
4. Pro krém: Smetanu s cukrem ušlehejte do tuhých špiček, přidejte mascarpone, vanilkový extrakt a kokosovou moučku. Vše důkladně promíchejte do hladka.
5. Jeden korpus položte na podnos, na něj rovnoměrně rozetřete polovinu krému. Posypte kokosovou moučkou a vložte mandle. Přiklopte druhým korpus a celý dort obalte zbylým krémem.
6. Dort obalte v kokosové moučce a dozdobte dle vlastní fantazie.

Tipy:
- Pro intenzivnější kokosovou chuť můžete do těsta přidat 50g kokosové moučky.
- Korpus můžete před nanášením krému pokapat kokosovým mlékem pro vláčnější konzistenci.
- Dort nechte před podáváním odležet v chladničce nejméně 4 hodiny, ideálně přes noc, aby se chutě krásně spojily.