Dort Raffaello recept.
**Ingredience:**
Pro bílý korpus:
- 4 vejce
- 120 g cukru
- 120 g hladké mouky
- špetka soli
Pro krém:
- 200 g bílé čokolády
- 400 ml smetany ke šlehání
- 2 balení vanilkového cukru
- 200 g kokosové mouky
Pro ozdobu:
- 50 g kokosové mouky
- 12 ks Raffaello kuliček
**Recept:**
1. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Dno dortové formy vyložte pečicím papírem.
2. Příprava korpusu: Vejce s cukrem a špetkou soli šlehejte, dokud směs nezíská světlou a nadýchanou konzistenci. Pomalu přimíchejte prosátou mouku. Směs vlijte do připravené formy a pečte asi 25 minut. Po upečení nechte plně vychladnout a pak korpus překrojte na dva pláty.
3. Příprava krému: Bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a nechte vychladnout. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšlehejte do tuha. Do vyšlehané smetany opatrně vmíchejte vychladlou rozpuštěnou bílou čokoládu a kokosovou mouku.
4. Směs naneste na jeden z korpusů, přiklopte druhým korpus a zbylou část krému použijte na potření celého dortu i z boků.
5. Dort nechte nejlépe přes noc ztuhnout v chladničce.
6. Před podáváním dort ozdobte kokosovou moukou a Raffaello kuličkami podle vlastní fantazie.
**Tipy:**
- Pro ještě bohatší kokosovou chuť můžete do těsta přidat 2 lžíce kokosové mouky.
- Pokud chcete dort udělat více vláčný, můžete korpusy pokapat směsí rumu a vody.
- Pro lepší konzistenci krému můžete použít mascarpone smíchané se šlehačkou.
- Při zdobení můžete být kreativní a přidat i další ozdoby jako čerstvé ovoce nebo jedlé květy pro krásný vizuální efekt.