Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem recept


Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem recept.

Ingredience, které budete potřebovat na přípravu domácích rohlíků plněných šunkou a sýrem, jsou následující: mouka, mléko, droždí, cukr, sůl, vejce, máslo, šunka, sýr a trochu oleje na potření plechu.

Recept začíná přípravou kynutého těsta. Do mísy prosijte mouku, přidejte špetku soli a cukru a promíchejte. V teplém mléce rozmíchejte droždí a nechte pár minut stát, dokud nezačne pracovat. Směs droždí a mléka poté vlijte do mouky. Přidejte rozpuštěné máslo a jedno vejce. Vše důkladně promíchejte a vypracujte hladké, nelepivé těsto. Těsto zakryjte a nechte na teplém místě kynout asi hodinu, nebo dokud objem těsta nezdvojnásobí.

Mezitím si připravte náplň. Šunku nakrájejte na malé kostičky a sýr na drobné kousky nebo nastrouhejte. Můžete přidat i trochu cibule nebo jemně nakrájenou papriku pro zvýraznění chuti.

Když je těsto vykynuté, rozdělte ho na menší kousky a z každého udělejte placku. Na střed každé placky dejte trochu šunky a sýra. Těsto pečlivě zabalte tak, aby náplň byla uvnitř a vytvarujte rohlík. Rohlíky poté položte na plech vymazaný olejem nebo vyložený pečicím papírem.

Před pečením rohlíky potřete rozšlehaným vejcem pro získání krásné zlatavé barvy. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 15 až 20 minut, nebo dokud nejsou rohlíky krásně zlaté a křupavé.

Tipy pro dokonalé rohlíky: Před přidáním droždí do mouky se ujistěte, že mléko není příliš horké, mohlo by droždí zabít. Ujistěte se, že máte dostatečně velkou míru, protože těsto může hodně narůst. Pokud máte rádi bylinky, přidejte do náplně trochu sušeného oregana nebo bazalky pro další chuťový rozměr. A nebojte se experimentovat s různými druhy sýrů pro různé chuťové kombinace.