Domácí paštika v těstě recept


Domácí paštika v těstě recept.

Domácí paštika v těstě je výjimečná delikatesa, která se může stát hvězdou jakéhokoliv svátečního stolu. Pro její přípravu budete potřebovat následující ingredience:

Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 250 g másla
- 1 vejce
- špetka soli
- 200 ml studené vody
- 500 g vepřového masa
- 200 g kuřecích jater
- 2 stroužky česneku
- 2 cibule
- 150 ml smetany
- sůl, pepř, majoránka dle chuti
- 1 vejce na potření těsta

Recept:
1. Začněte přípravou těsta. V míse smíchejte mouku, špetku soli a rozkrájené máslo. Přidávejte postupně vodu a zpracujte hladké těsto. Nechte ho odpočinout v lednici asi hodinu.
2. Mezitím si připravte náplň. Na troše oleje osmažte jemně nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte na kousky nakrájené maso a jatra, osmahněte. Nakonec přimíchejte prolisovaný česnek a smažte ještě chvíli.
3. Smaženou směs dejte do mixéru, přidejte smetanu, sůl, pepř a majoránku. Vše rozmixujte do hladké paštiky.
4. Rozválejte těsto na plát o tloušťce asi 5 mm. Na něj rovnoměrně rozetřete paštiku a pečlivě zabalte, aby vznikl uzavřený balíček.
5. Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. Paštiku v těstě položte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem.
6. Pečte v předehřáté troubě zhruba 45 minut dozlatova. Nechte chvíli odpočinout před podáváním.

Tipy:
- Pro ještě bohatší chuť můžete do náplně přidat trochu brandy nebo portského vína.
- Paštika se může podávat jak teplá, tak studená. Skvěle chutná s čerstvým chlebem nebo toastem.
- Pokud preferujete jemnější chuť, můžete použít pouze kuřecí jatra místo kombinace s vepřovým masem.
- K paštice se výborně hodí různé druhy zeleninových salátů nebo čerstvá zelenina.