Domácí jogurtový chleba z pekárny recept


Domácí jogurtový chleba z pekárny recept.

Domácí jogurtový chleba z pekárny je vynikající volbou pro každého, kdo má rád lehký a vláčný chléb s mírně kyselým nádechem. Příprava tohoto chleba je jednoduchá a není potřeba mít žádné speciální kuchařské dovednosti. Stačí mít domácí pekárnu a následovat tento recept.

- Ingredience
- 500 g hladké mouky
- 2 čajové lžičky soli
- 1 sáček suchého droždí (7 g)
- 300 ml vlažného vody
- 150 g bílého jogurtu (ideálně plnotučného)
- 1 lžíce olivového oleje

- Recept
1. Do pekárenské nádoby nejprve vlijte vlažnou vodu a přidejte olivový olej a jogurt. Důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily.
2. Přidáte hladkou mouku smíchanou se solí a suchým droždím. Nejprve mouku se solí a droždím promíchejte v samostatné míse, a pak ji přidejte k ostatním ingrediencím v pekárně.
3. Nastavte pekárnu na program pro výrobu bílého chleba. Pokud má vaše pekárna možnost nastavení váhy chleba nebo stupně propečení, zvolte standardní nastavení.
4. Po zapnutí pekárny nechte program běžet až do konce. Většina pekáren automaticky míchá, kynutí i pečení zvládne sama.
5. Po ukončení programu nechte chléb chvíli v pekárně, aby trochu vychladl. Poté ho opatrně vyklopte na mřížku a nechte úplně vychladnout.

- Tipy
- Před přidáním ingrediencí do pekárenské nádoby se ujistěte, že jsou všechny ingredience v pokojové teplotě.
- Pokud máte rádi křupavou kůrku, můžete po vychladnutí chléb na pár minut vložit do předehřáté trouby.
- Pro bohatší chuť můžete do těsta přidat lžíci medu nebo javorového sirupu.
- Experimentujte s přidáváním různých druhů mouky nebo semínek (např. lněná semena, slunečnicová semínka), abyste získali různé textury a chutě.
- Pokud chléb pečete poprvé, sledujte první kroky pečení. Každá pekárna může míchat a péct trochu jinak, takže možná budete muset množství vody nebo mouky jemně upravit.

Příprava domácího jogurtového chleba vám umožní užívat si čerstvý a lahodný chléb kdykoliv máte chuť. Užijte si proces pečení a nebojte se experimentovat s ingrediencemi, abyste našli tu nejlepší kombinaci pro vaši chuť.