Dip z tvarohu a máty recept


Dip z tvarohu a máty recept.

- Ingredience

- 200 g tvarohu (měkkého)
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 svazek čerstvé máty
- 1 stroužek česneku
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Lžíce citronové šťávy

- Recept

1. Tvaroh dejte do misky a promíchejte ho s olivovým olejem do hladka.
2. Čerstvou mátu pečlivě opláchněte pod tekoucí vodou, osušte a nasekejte na jemno. Přidejte ji do misky s tvarohem.
3. Česnek oloupejte a jemně nasekejte nebo využijte lis na česnek. Přidejte ho k tvarohu a mintě.
4. Ochutnejte směs solí a čerstvě mletým černým pepřem. Dle chuti přidejte lžíci čerstvé citronové šťávy, která dodá dipu svěžest.
5. Vše pečlivě promíchejte a podle potřeby dochutíte.
6. Před podáváním nechte dip chvíli odpočinout v lednici, aby se chutě krásně spojily.

- Tipy

- Pro extra krémovou texturu můžete použít místo běžného tvarohu smetanový tvaroh.
- Pokud máte raději pikantnější dip, přidejte do směsi trochu čerstvého čili nebo kapku tabaska.
- Dip můžete ozdobit několika lístky máty pro atraktivní vzhled při podávání.
- Výborně se hodí jako příloha k pečeným bramborám, zeleninovým tyčinkám nebo jako pomazánka na čerstvý chléb či toast.
- Pokud chcete dip uchovávat, přikryjte ho v lednici a spotřebujte do 2-3 dnů pro zachování nejlepší chuti a kvality.