Debrecínská polévka s medvědím česnekem recept


Debrecínská polévka s medvědím česnekem recept.

Debrecínská polévka s medvědím česnekem je tradiční maďarská jídlo, které se vyznačuje svou chutí a vůní. Tato verze je obohacena o medvědí česnek, který dodává polévce jedinečný charakter. Níže naleznete ingredience, recept a tipy pro její přípravu.

Ingredience:
- 400 g vepřového masa (nejlépe plec nebo kýta)
- 2 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sádla nebo oleje
- 1 červená paprika
- 2 rajčata
- 1 malá červená chilli paprička (podle chuti)
- 1 lžička mleté papriky
- 800 ml vývaru (buď zeleninového nebo masového)
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 100 g medvědího česneku
- Sůl a pepř podle chuti

Recept:
1. Vepřové maso nakrájejte na kostky a osmažte dozlatova na sádle nebo oleji v hlubokém hrnci. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule nezměkne.
2. Poté přidejte nakrájenou papriku, rajčata bez kůže a nakrájenou chilli papričku. Osmažte společně několik minut.
3. Posypeme mletou paprikou, krátce osmahneme a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu.
4. Do vařící se směsi přidáme na kolečka nakrájené mrkve a petržel. Osolíme, opepříme a vaříme, dokud nejsou zelenina a maso měkké.
5. Nakonec přidáme nadrobno nakrájený medvědí česnek a necháme vařit ještě asi 3 minuty.
6. Polévka je hotová a můžeme ji podávat.

Tipy:
- Pokud nemáte medvědí česnek, můžete použít mladý špenát nebo čerstvou pažitku pro podobný efekt.
- Pro hustší konzistenci polévky můžete přidat lžíci hladké mouky smíchané s trochou vody a směs přilít do polévky, než přidáte medvědí česnek.
- Tato polévka se skvěle doplňuje s čerstvým chlebem nebo bagetou.
- Nebojte se experimentovat s množstvím chilli papričky pro různé stupně pálivosti.

Doufám, že si přípravu debrecínské polévky s medvědím česnekem užijete a stane se oblíbenou součástí vašeho kulinářského repertoáru!