Ďábelská pomazánka z krabího masa recept


Ďábelská pomazánka z krabího masa recept.

**Ingredience:**
- 200 g krabího masa (může být i z konzervy)
- 100 g měkkého sýra (např. Philadelphie)
- 2 lžičky worcesterové omáčky
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 malá červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička sladké papriky
- špetka cayennského pepře
- sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- na ozdobu pár větviček čerstvého kopru nebo petrželky

**Recept:**
1. Krabí maso rozdrobíme na menší kousky. Pokud používáme maso z konzervy, je třeba ho důkladně scedit.
2. Červenou cibuli a stroužek česneku oloupeme a nakrájíme na velmi jemno.
3. Ve středně velké míse smícháme měkký sýr s worcesterovou omáčkou a citronovou šťávou. Mícháme, dokud nevznikne hladká směs.
4. Do směsi vmícháme rozdrobené krabí maso, nakrájenou cibuli, česnek, sladkou papriku a cayennský pepř. Ochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem.
5. Pomazánku důkladně promícháme, přikryjeme a necháme v chladničce alespoň hodinu odpočinout, aby se chutě spojily.
6. Před podáváním ozdobíme větvičkami kopru nebo petrželky.

**Tipy:**
- Pro extra křupavost můžete přidat nasekané opražené mandle nebo lískové ořechy.
- Tato pomazánka je výborná podávaná na lehce opečeném toastu nebo jako dip k čerstvé zelenině, jako jsou paprikové proužky nebo okurkové plátky.
- Pokud preferujete pikantnější variantu, můžete přidat více cayennského pepře nebo pár kapek tabasco omáčky.
- Pomazánka je nejlepší, pokud má před podáváním čas odpočinout v chladničce, ideálně přes noc.