Cupcakes s borůvkovým srdcem recept


Cupcakes s borůvkovým srdcem recept
Ingredience potřebné na cupcakes s borůvkovým srdcem zahrnují mouku, cukr, vejce, máslo, mléko, prášek do pečiva a vanilkový extrakt pro těsto. Dále budete potřebovat čerstvé nebo mražené borůvky a možná trochu želatinového prášku nebo kukuřičného škrobu pro srdce z borůvek.
Pro přípravu těsta smíchejte v míse 250 gramů mouky, 125 gramů cukru, lžičku prášku do pečiva a špetku soli. V jiné míse vyšlehejte 125 gramů změklého másla s 100 gramy cukru do pěny, přidejte 2 vejce a lžičku vanilkového extraktu a dobře promíchejte. Postupně přidávejte suchou směs střídavě s 125 ml mléka, dokud nevznikne hladké těsto.
Borůvky smíchejte s lžící cukru a lžící kukuřičného škrobu nebo želatinového prášku, pokud chcete konzistenci více "želé". Naplňte formičky na muffiny zhruba do poloviny těstem, doprostřed vložte lžičku borůvkové směsi a přikryjte zbytkem těsta.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia asi 20 minut nebo dozlatova. Než cupcakes vyndáte z trouby, udělejte zkoušku špejlí - pokud vyjde čistá, jsou hotové.
Tipy pro dokonalé cupcakes:

Při pečení s ovocem, jako jsou borůvky, je dobré ovoce obalit v troše mouky, to pomáže zabránit jeho propadnutí na dno.
Nezapomeňte nechat cupcakes po upečení chvíli odpočívat ve formě, než je vyndáte, aby se nerozpadly.
Můžete použít i jiné ovoce nebo bobule podle chuti, postup zůstává stejný.
Pro extra křupavou kůrku můžete na těsto před pečením posypat trochu třtinového cukru.
Pokud máte rádi méně sladké dezerty, můžete množství cukru v těstu snížit.

Dobrou chuť!