Cuketovo-smetanová omáčka na fusilli recept.
Cuketovo-smetanová omáčka je lahodné a jednoduché jídlo, které skvěle doplní fusilli nebo jakékoliv jiné těstoviny. Zde je postup, jak na to.
Ingredience:
- 1 středně velká cuketa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml smetany na vaření
- 50 g strouhaného parmazánu
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
- čerstvá bazalka pro ozdobu
Recept:
Začněte tím, že si připravíte ingredience. Cuketu omyjte, očistěte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno.
Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte na ni nasekanou cibuli. Restujte ji, dokud nezměkne a nezačne zlátnout. Přidejte česnek a míchejte dalších pár minut.
Poté do pánve přidejte nastrouhanou cuketu. Restujte vše společně asi 5 minut, dokud cuketa nezačne být měkká. Občas promíchejte.
Následně přilijte smetanu, promíchejte a nechte povařit na mírném ohni asi 10 minut, nebo dokud omáčka nezhoustne. Během vaření omáčky uvařte fusilli v osolené vodě dle návodu na balení.
Když jsou těstoviny hotové, sceďte je a přidejte do omáčky. Zamíchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalily omáčkou.
Nakonec vmíchejte strouhaný parmazán a ochutnejte. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte teplé a ozdobte listy čerstvé bazalky.
Tipy:
- Pro zvýraznění chuti můžete přidat trochu citronové šťávy nebo trochu strouhané citronové kůry.
- Chcete-li omáčku více krémovou, můžete přidat více smetany nebo ji částečně nahradit mascarpone.
- Pokud máte rádi pikantnější jídla, můžete přidat trochu chilli vloček nebo čerstvě mletého černého pepře.
Tento recept vám umožní rychle připravit zdravé a chutné jídlo, které potěší vaše chuťové pohárky.