Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou recept


Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou recept.

**Ingredience:**

Pro těsto:
- 2 středně velké cukety
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 250 ml oleje
- 300 g hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 lžička skořice

Pro tvarohový krém:
- 500 g tvarohu (ve vaničce)
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce

Pro polevu:
- 100 g hořké čokolády
- 50 g másla
- 2 lžíce mléka

**Recept:**

1. Začneme přípravou těsta. Cukety omyjeme, nastrouháme na hrubém struhadle a necháme chvíli odstát. V míse smícháme vejce s cukrem do pěny, přidáme olej a opět dobře promícháme. Přidáme nastrouhané cukety, mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořici. Vše důkladně promícháme.
2. Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut.
3. Mezitím si připravíme tvarohový krém. Ve velké míse smícháme tvaroh, moučkový cukr, vanilkový cukr a vejce do hladka.
4. Jakmile je základ těsta upečený, vyjmeme ho z trouby a na něj rovnoměrně rozetřeme tvarohový krém. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 20 minut, nebo dokud krém neztuhne.
5. Po upečení necháme základ vychladnout. Mezitím si připravíme polevu. V malém hrnci na mírném ohni rozpustíme čokoládu s máslem a mlékem, dokud nezískáme hladkou polevu.
6. Vychladlý koláč potřeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.
7. Před podáváním koláč nakrájíme na řezy.

**Tipy:**

- Pro ještě intenzivnější chuť můžete do těsta přidat hrst nasekaných ořechů nebo čokoládových kousků.
- Pokud máte raději méně sladké dezerty, můžete mírně snížit množství cukru v těstě i krému.
- Před podáváním nechte koláč dostatečně vychladnout, aby se snadněji krájel a poleva ztuhla.