Cuketové plátky v pivním těstíčku recept


Cuketové plátky v pivním těstíčku recept.

Ingredience:

- 1 středně velká cuketa
- 150 g hladké mouky
- 1 vejce
- 150 ml piva (světlé)
- Sůl
- Černý pepř
- Česnekový prášek (volitelné)
- Olej na smažení

Recept:

1. Cuketu omyjte a nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 0,5 cm.
2. V míse smíchejte hladkou mouku, vejce, pivo, sůl, černý pepř a česnekový prášek dle chuti a promíchejte dohladka. Tato směs by měla mít konzistenci trochu hustší než je těstíčko na palačinky.
3. Cuketové plátky obalte v připraveném pivním těstíčku.
4. Na pánvi rozpalte dostatek oleje na smažení.
5. Obalené plátky cukety opatrně vkládejte do horkého oleje a smažte z obou stran dozlatova. Nechte je smažit asi 2-3 minuty z každé strany nebo dokud nebudou krásně zlatavé.
6. Smažené plátky cukety vyndejte a nechte je okapat na papírových ubrouscích, aby se zbavily přebytečného oleje.

Tipy:

- Před smažením plátky cukety můžete lehce osolit a nechat chvilku odpočinout, vydají tak trochu vody a těstíčko na nich lépe drží.
- K pivo-těstíčkovým plátkům cukety výborně pasuje česnekový dip nebo jogurtový dip s bylinkami.
- Pro křupavější povrch můžete do těstíčka přidat trochu kukuřičné mouky.
- Pokud dáváte přednost zdravější variantě, můžete cuketové plátky pečst v troubě na pečícím papíře dozlatova namísto smažení.